
Prezentare generală
NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ – CURS INFORMAL
Cursul de nutriție și dietetică – cod COR asociat 226503 este un curs autorizat de Asociația Română pentru Nutriție, Fitness și Sănătate fiind un curs informal.
Indiferent de orașul/țara în care locuiești, poți participa la cursuri noastre, acestea desfășurându-se prin videoconferință – în direct, toate cursurile fiind și înregistrate.
Toate materialele se trimit în format electronic către cursanți.
Prezența la curs făcându-se de asemenea printr-un catalog electronic.
*Grupa minimă pentru începerea cursului este de 5 cursanți.
** Locurile sunt limitate!
Acest curs poate fi accesat doar de către absolvenții de studii superioare finalizate cu licență în medicină/farmacie.
ÎN URMA FINALIZĂRII CURSURILOR SE PRIMESC 2 DIPLOME :
– DIPLOMĂ FORMATOR – COD COR 242401 ( după finalizarea cursului de 180 ore și predarea proiectului).
– DIPLOMĂ ABSOLVIRE CURS NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ – COD COR asociat 226503 (după finalizarea integrală a cursului de 15 luni – 2400 ore și predarea proiectului).
ABSOLVENȚII VOR FI SPECIALIZAȚI SĂ:
- ofere consiliere nutrițională privind menținerea stării de sănătate,
 - ofere consiliere nutrițională privind îmbunătățirea stării de sănătate
 - ofere consiliere nutrițională în diverse patologii
 - întocmească diete pacienților cu diverse boli .
 - întocmească diete pentru spitale, clinici, etc .
 - Ofere consiliere/consultanță nutrițională în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor sănătoase (fără patologii specifice) în funcție de targetul acestora (de exemplu: scăderea sau creșterea greutății corporale într-un mod echilibrat prin meniuri personalizate în funcție de particularitățile fiziologice, de job, de activitatea fizică și intelectuală a clientului ș.a)
 - Alcătuiască diete/meniuri speciale pentru colectivități (grădinițe, after-school, lanțuri de restaurante și hoteliere ș.a)
 - Sfătuiască clienții pentru schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare (ținând cont de țara în care locuiesc aceștia și de cultura lor)
 - Folosească și să-și sfătuiască clienții cu privire la metodele de gastrotehnie utilizate în prepararea meniurilor zilnice
 - Explice clienților săi într-un mod clar și argumentat diferențele între alimentele sănătoase și alimentele mai puțin sănătoase (alimente procesate exagerat, ce conțin coloranți, conservanți și E-uri), frecvența și efectele consumării lor.
 - Recomande suplimente naturiste, suplimente nutritive și alimentare
 - Efectueze măsurători corporale și să le monitorizeze permanent pentru urmărirea atingerii targetelor propuse. (targete realiste, obiective și sănătoase)
 
NOTĂ INFORMATIVĂ:
Acest curs nu este echivalat ca master sau rezidențiat!!!
Informații curs
- Durată 2400 ore
 - Lecții 31
 - Teste interne 0
 - Acces la materiale permanent
 - Limba Română
 - Nivel Studii medicale
 
Documente înscriere
- Copie buletin de identitate
 - Copie certificat de naştere
 - Copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui
 - Copie diplomă de studii (studii superioare medicale)
 - Copie chitanţă/ op reprezentând rata I – 250 euro
 
(IBAN: RO29 RZBR 0000 0600 1417 4190 deschis la Raiffeisen Bank; ABC FITNESS SRL – Cod Swift : RZBRROBU)
Plata se poate face si prin card bancar – vă rugăm să ne contactați pentru a primi un link de plată
- Cerere de înscriere
 - Contract de formare profesională
 
*Documentele se trimit scanate pe e-mail office@abcfitness.md iar cursantul își asumă toată responsabilitatea pentru conformitatea și autenticitatea acestora.
Taxă școlarizare
Plan de curs
- 
		Module
- Anatomia și fiziologia umană
 - Anatomia și fiziologia umană
 - Chimia alimentului
 - Grupele alimentare. Siguranță alimentară
 - Matematica nutriției
 - Remodelare corporala. Metode de evaluare. Anamneză
 - Detox
 - Hidratarea. Practică – elaborare proiect 1
 - Metode de gastrotehnie
 - Alimentația în colectivități
 - Interpretare analize medicale – noțiuni generale
 - Tipuri de efort – oboseală – refacere – fitness
 - Psihonutriție. Diete moderne
 - Întocmirea meniurilor. Tehnici de calcul. Elaborare proiect 2
 - Alimentația sportivilor și suplimentele nutritive
 - Alimentația copiilor și a copiilor sportivi
 - Alimentația femeii însărcinate
 - Alimentația persoanelor vârstnice
 - Alimentația femeii sănătoase
 - Elaborare proiect 3 –alcătuirea unui meniu pentru o săptămână, grupa mică grădiniță
 - Organizarea cabinetului de nutriție. Noțiuni de legislație și administrare.
 - Procesul de formare profesională a adulților. Branding personal.
 - Originea bolilor
 - Moștenirea genetică. Epigenetică
 - Carențele nutriționale
 - Interpretare analize medicale – specifice patologiilor
 - Nutriția și bolile cardiovasculare
 - Nutriția și diabetul
 - Nutriția și cancerul
 - Alergii și intoleranțe
 - Elaborare proiect 4 – practică
 
 
Instructor
Detalii Examen
Planificare 2025
CURSURI NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE DESFĂȘURATE ONLINE PE PLATFORMA ZOOM MEETING
