
Prezentare generală
Cursul organizat de ABC PROFESSIONAL SCHOOL, autorizat de ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU NUTRIȚIE FITNESS ȘI SĂNĂTATE se desfășoară pe parcursul a 15 luni, 30 de module, 2400 ore (seminarii, studii de caz individuale și în echipă), în format online utilizând platforma zoom meeting, 2 sâmbete pe lună, în intervalul orar 10.00 – 14.00/16.00 (programul desfășurător fiind pus la dispoziția studenților înainte de începerea primului modul) finalizându-se cu certificat de absolvire Nutriționist și Dietetician, cod COR 226503.
Acest curs poate fi accesat doar de medici și farmaciști cu studii superioare finalizate cu licență! În urma finalizării cursului se primesc 3 diplome :
– DIPLOMĂ NUTRIȚIE APLICATĂ ÎN REMODELAREA CORPORALĂ ( după finalizarea primului modul de 7 luni – 1080 ore și predarea proiectului).
– DIPLOMĂ CONSULTANT NUTRIȚIONIST – COD COR 226504 ( după finalizarea primului modul de 12 luni – 1500 ore și predarea proiectului).
– DIPLOMĂ NUTRIȚIONIST ȘI DIETETICIAN – COD COR 226503 ( după finalizarea primului modul de 15 luni – 2400 ore și predarea proiectului).
Absolventii vor fi specializati să :
- ofere consiliere nutrițională privind menținerea stării de sănătate,
- ofere consiliere nutrițională privind îmbunătățirea stării de sănătate
- ofere consiliere nutrițională în diverse patologii
- întocmească diete pacienților cu diverse boli .
- întocmească diete pentru spitale, clinici, etc .
- ofere consiliere/consultanță nutrițională în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor sănătoase (fără patologii specifice) în funcție de targetul acestora (de exemplu: scăderea sau creșterea greutății corporale într-un mod echilibrat prin meniuri personalizate în funcție de particularitățile fiziologice, de job, de activitatea fizică și intelectuală a clientului ș.a)
- alcătuiască diete/meniuri speciale pentru colectivități (grădinițe, after-school, lanțuri de restaurante și hoteliere ș.a)
- sfătuiască clienții pentru schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare (ținând cont de țara în care locuiesc aceștia și de cultura lor)
- folosească și să-și sfatuiască clienții cu privire la metodele de gastrotehnie utilizate în prepararea meniurilor zilnice
- explice clienților săi într-un mod clar și argumentat diferențele între alimentele sănătoase și alimentele mai puțin sănătoase (alimente procesate exagerat, ce conțin coloranți, conservanți și E-uri), frecvența și efectele consumării lor.
- recomande suplimente naturiste, suplimente nutritive și alimentare
- efectueze măsurători corporale și să le monitorizeze permanent pentru urmărirea atingerii targetelor propuse. (targete realiste, obiective și sănătoase)
Informații curs
- Durată 2400 ore
- Lecții 30
- Teste interne 0
- Acces la materiale permanent
- Limba Română
- Nivel Studii medicale
Documente înscriere
- Copie buletin de identitate
- Copie certificat de naştere
- Copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui
- Copie diplomă de studii (studii superioare medicale)
- Copie chitanţă/ op reprezentând rata I – 300 euro
(IBAN: RO59 RZBR 0000 0600 2230 0116 deschis la Raiffeisen Bank; ABC PROFESSIONAL SCHOOL – CUI 43463424, Cod Swift : RZBRROBU)
Plata se poate face si prin card bancar – vă rugăm să ne contactați pentru a primi un link de plată
- Cerere de înscriere
- Contract de formare profesională
*Documentele se trimit scanate pe e-mail office@abcfitness.md iar cursantul își asumă toată responsabilitatea pentru conformitatea și autenticitatea acestora.
Taxă școlarizare
Plan de curs
-
Module
- Anatomia și fiziologia umană
- Anatomia și fiziologia umană
- Chimia alimentului
- Grupele alimentare. Siguranță alimentară
- Matematica nutriției
- Remodelare corporala. Metode de evaluare. Anamneză
- Detox
- Practică – elaborare proiect 1
- Metode de gastrotehnie
- Alimentația în colectivități
- Interpretare analize medicale – noțiuni generale
- Tipuri de efort – oboseală – refacere – fitness
- Psihonutriție. Organizarea cabinetului de nutriție
- Întocmirea meniurilor. Tehnici de calcul. Elaborare proiect 2
- Alimentația sportivilor și suplimentele nutritive
- Alimentația copiilor și a copiilor sportivi
- Alimentația femeii însărcinate
- Alimentația persoanelor vârstnice
- Alimentația femeii sănătoase
- Elaborare proiect 3 –alcătuirea unui meniu pentru o săptămână, grupa mică grădiniță
- Diete moderne
- Originea bolilor
- Moștenirea genetică. Epigenetică
- Carențele nutriționale
- Interpretare analize medicale – specifice patologiilor
- Nutriția și bolile cardiovasculare
- Nutriția și diabetul
- Nutriția și cancerul
- Alergii și intoleranțe
- Elaborare proiect 4 – practică
Instructor
Detalii Examen
Certificatele sunt stocate la sediul nostru timp de 1 an de zile de la data absolvirii, după care acestea vor fi arhivate extern timp de 10 ani. Taxa de arhivare pe an fiind de 50 lei.
Planificare 2022
CURS 1 – 29 ianuarie – 30 aprilie 2023
CURS 2 – 30 aprilie 2022