Prezentare generală
NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ – CURS INFORMAL
Cursul de nutriție și dietetică – cod COR asociat 226503 este un curs autorizat de Asociația Română pentru Nutriție, Fitness și Sănătate fiind un curs informal.
Indiferent de orașul/țara în care locuiești, poți participa la cursuri noastre, acestea desfășurându-se prin videoconferință – în direct, toate cursurile fiind și înregistrate.
Toate materialele se trimit în format electronic către cursanți.
Prezența la curs făcându-se de asemenea printr-un catalog electronic.
*Grupa minimă pentru începerea cursului este de 5 cursanți.
** Locurile sunt limitate!
Acest curs poate fi accesat doar de către absolvenții de studii superioare finalizate cu licență în medicină/farmacie.
ÎN URMA FINALIZĂRII CURSURILOR SE PRIMESC 2 DIPLOME :
– DIPLOMĂ FORMATOR – COD COR 242401 ( după finalizarea cursului de 180 ore și predarea proiectului).
– DIPLOMĂ ABSOLVIRE CURS NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ – COD COR asociat 226503 (după finalizarea integrală a cursului de 15 luni – 2400 ore și predarea proiectului).
ABSOLVENȚII VOR FI SPECIALIZAȚI SĂ:
- ofere consiliere nutrițională privind menținerea stării de sănătate,
- ofere consiliere nutrițională privind îmbunătățirea stării de sănătate
- ofere consiliere nutrițională în diverse patologii
- întocmească diete pacienților cu diverse boli .
- întocmească diete pentru spitale, clinici, etc .
- Ofere consiliere/consultanță nutrițională în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor sănătoase (fără patologii specifice) în funcție de targetul acestora (de exemplu: scăderea sau creșterea greutății corporale într-un mod echilibrat prin meniuri personalizate în funcție de particularitățile fiziologice, de job, de activitatea fizică și intelectuală a clientului ș.a)
- Alcătuiască diete/meniuri speciale pentru colectivități (grădinițe, after-school, lanțuri de restaurante și hoteliere ș.a)
- Sfătuiască clienții pentru schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare (ținând cont de țara în care locuiesc aceștia și de cultura lor)
- Folosească și să-și sfătuiască clienții cu privire la metodele de gastrotehnie utilizate în prepararea meniurilor zilnice
- Explice clienților săi într-un mod clar și argumentat diferențele între alimentele sănătoase și alimentele mai puțin sănătoase (alimente procesate exagerat, ce conțin coloranți, conservanți și E-uri), frecvența și efectele consumării lor.
- Recomande suplimente naturiste, suplimente nutritive și alimentare
- Efectueze măsurători corporale și să le monitorizeze permanent pentru urmărirea atingerii targetelor propuse. (targete realiste, obiective și sănătoase)
Informații curs
- Durată 2400 ore
- Lecții 31
- Teste interne 0
- Acces la materiale permanent
- Limba Română
- Nivel Studii medicale
Documente înscriere
- Copie buletin de identitate
- Copie certificat de naştere
- Copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui
- Copie diplomă de studii (studii superioare medicale)
- Copie chitanţă/ op reprezentând rata I – 250 euro
(IBAN: RO29 RZBR 0000 0600 1417 4190 deschis la Raiffeisen Bank; ABC FITNESS SRL – Cod Swift : RZBRROBU)
Plata se poate face si prin card bancar – vă rugăm să ne contactați pentru a primi un link de plată
- Cerere de înscriere
- Contract de formare profesională
*Documentele se trimit scanate pe e-mail office@abcfitness.md iar cursantul își asumă toată responsabilitatea pentru conformitatea și autenticitatea acestora.
Taxă școlarizare
Plan de curs
-
Module
- Anatomia și fiziologia umană
- Anatomia și fiziologia umană
- Chimia alimentului
- Grupele alimentare. Siguranță alimentară
- Matematica nutriției
- Remodelare corporala. Metode de evaluare. Anamneză
- Detox
- Hidratarea. Practică – elaborare proiect 1
- Metode de gastrotehnie
- Alimentația în colectivități
- Interpretare analize medicale – noțiuni generale
- Tipuri de efort – oboseală – refacere – fitness
- Psihonutriție. Diete moderne
- Întocmirea meniurilor. Tehnici de calcul. Elaborare proiect 2
- Alimentația sportivilor și suplimentele nutritive
- Alimentația copiilor și a copiilor sportivi
- Alimentația femeii însărcinate
- Alimentația persoanelor vârstnice
- Alimentația femeii sănătoase
- Elaborare proiect 3 –alcătuirea unui meniu pentru o săptămână, grupa mică grădiniță
- Organizarea cabinetului de nutriție. Noțiuni de legislație și administrare.
- Procesul de formare profesională a adulților. Branding personal.
- Originea bolilor
- Moștenirea genetică. Epigenetică
- Carențele nutriționale
- Interpretare analize medicale – specifice patologiilor
- Nutriția și bolile cardiovasculare
- Nutriția și diabetul
- Nutriția și cancerul
- Alergii și intoleranțe
- Elaborare proiect 4 – practică
Instructor
Detalii Examen
Planificare 2024
CURSURI NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE DESFĂȘURATE ONLINE PE PLATFORMA ZOOM MEETING