Curs TEHNICIAN – NUTRIȚIONIST

17 Mai 2020

Descoperă sănătatea prin nutriție



Detalii curs


Învață știința și cum să o aplici cu clienții pentru a deveni un profesionist

în nutriție încrezător și de succes.

17 Mai

2020

80 ore practice in 5 luni

20 module

Sediul ABC

Certificat International

Pînă la încheierea înscrierilor la curs au mai rămas:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second

Program Curs

01. Introducere in nutritie.
  • Ce este nutriția
  • Istoria nutriției
  • Schimbările nutriției populației în ultimii 100 de ani
  • Ramurile nutriției ca știință
  • Tipuri de specialiști din domeniu nutriției
  • Terapia nutrițională
  • Etapele terapiei medicale nutriționale
  • Nutrigenetica și nutrigenomica, perspectivele dezvoltării nutriției
  • Principiile de bază al alimentației nutriționale
  • Grupe principale de produse alimentare
  • Unități de măsură în nutriție
  • Etichetele nutriționale, structura, conținutul, marcajele și regulile citirii etichetelor nutriționale a produselor alimentare
02. Bazele anatomiei.
  • Anatomia ca știință. Ramurile anatomiei.
  • Poziția anatomică corectă.
  • Planurile și elemente de biomecanică.
  • Regiunile corpului uman.
  • Termenii pentru definirea poziției anatomice.
  • Cavitățile corpului.
  • Nivele de organizare a corpului uman.
  • Celula. Structura. Compoziția chimică. Bazele fiziologiei.
  • Țesuturile. Clasificare. Structura. Funcțiile.
03. Sistemul endocrin. Bazele anatomiei si fiziologiei.
  • Endocrinologia ca știință
  • Componentele sistemului endocrin
  • Hormonii. Clasificare hormonilor.
  • Structura sistemului endocrin.
  • Hipotalamus. Structura, funcțiile, hormonii hipotalamusului.
  • Hipofiza. Structura, hormonii hipofizari, funcțiile lor.
  • Tiroida. Bazele anatomiei și fiziologiei.
  • Paratiroidele. Bazele anatomiei și fiziologiei.
  • Pancreasul endocrin. Bazele anatomiei și fiziologiei.
  • Suprarenalele. Bazele anatomiei și fiziologiei.
  • Gonadele. Bazele anatomiei și fiziologiei.
  • Funcțiile sistemului endocrin, principiile de control. Mecanismul feedback-ului negativ.
04. Sistemul digestiv. Bazele anatomiei si fiziologiei. 
  • Funcțiile aparatului digestiv.
  • Componentele sistemului digestiv.
  • Structura sistemului digestiv.- Glandele anexe a sistemului digestiv. Structura și funcțiile.
  • Bazele fiziologiei aparatului digestiv. Digestia ca proces.
  • Absorbția și excreția.
05. Macronutrientii. Proteinele.
  • Clasificarea nutrienților.
  • Structura și compoziția chimică a proteinelor.
  • Clasificarea proteinelor.
  • Compoziția chimică a proteinelor.
  • Structura aminoacizilor. Clasificarea aminoacizilor.
  • Rolul proteinelor.
  • Normele consumului de proteine.


06. Lipidele.
  • Tipurile de lipide alimentare
  • Trigliceride. Structura și compoziția chimică.
  • Clasificarea trigliceridelor.
  • Structura acizilor grași.
  • Fosfolipidele.
  • Sterolii. Structura și clasificarea.
  • Digestia și absorbția lipidelor.
  • Metabolismul lipidelor.
  • Funcțiile lipidelor.
  • Normele consumului de lipide.
  • Grăsimea ca țesut. Tipurile de țesut adipos. Funcțiile țesutului adipos.


07. Carbohidratii.
  • Clasificarea carbohidraților.
  • Structura carbohidraților.
  • Funcțiile hidraților de carbon.
  • Digestia și absorbția carbohidraților.
  • Metabolismul glucidic.
  • Normele consumului de carbohidrați.
  • Indice glicemic. Definiția. Clasificarea alimentelor în funcție de indice glicemic. Utilitatea practică.
  • Fibrele. Clasificarea. Rolul fibrelor. Normele consumului de fibre.


08. Micronutrientii. Vitaminele.
  • Clasificarea micronutrienților.
  • Clasificarea vitaminelor.
  • Funcțiile fiecărei vitamine. Sursele și normele consumului de vitamine.
09. Mineralele. Apa. 
  1. Clasificarea mineralelor.
  2. Funcțiile fiecărui mineral. Sursele și normele consumului.
  3. Importanța apei. Semnele și urmările deshidratării. Normele consumului de apă.


10. Metabolismul energetic al organismului. 
  • Componentele consumului energetic.
  • Metabolismul bazal. Metode și formulele de apreciere a metabolismului bazal.
  • Factorii ce influențează rata metabolică bazală.
  • Calculul necesarului caloric zilnic.
  • Formulele de calcul al greutății țintă.


11. Diete speciale. Intolerante si alergii alimentare.
  • Clasificarea dietelor.
  • Principiile de bază a diferitor diete.
  • Intoleranțe alimentare. Definiția, cauzele intoleranțelor. Intoleranța la lactoză, intoleranță la gluten, celiachie, alte tipuri de intoleranțe alimentare. Simptome. Diagnosticul.
  • Alergiile alimentare. Simptome. Principiile de diagnostic. Dieta în alergii alimentare.


12. Alimentatia copiilor.
  • Aprecierea statutului nutrițional al copiilor în diferite vârste.
  • Alimentația sugarului. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
  • Principiile diversificării alimentare.
  • Alimentația copilului. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
  • Alimentația copilului de vârstă școlară în perioada prepubertară. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
  • Alimentația adolescentului. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
13. Alimentatia in timpul sarcinii si alaptarii.
  • Aprecierea statutului nutrițional al gravidei. Normele creșterii în greutate.
  • Schimbările necesarului caloric în funcție de termenul sarcinii.
  • Necesarul de macro și micronutrienți. Suplimentele necesare.
  • Monitorizarea alimentației gravidei. Scăderea și creșterea ponderală în timpul sarcinii.
  • Specificul alimentației în perioada alăptării.
  • Necesitățile nutriționale în perioada alăptării. Suplimentele recomandate.
  • Restabilirea greutății normale după sarcină. Scăderea ponderală în perioada alăptării.
14. Alimentatia adultilor si virstnicilor.
  • Alimentația adultului și vârstnicilor.
  • Aprecierea statutului nutrițional a adultului.
  • Necesitățile nutriționale în funcție de modul de viață și nivelul activității fizice.
  • Principiile de construire a planului alimentar.
  • Ancheta nutrițională și agenda nutrițională.
  • Aprecierea statutului nutrițional a vârstnicului. Specificul alimentației persoanelor vârstnice.
  • Necesitățile nutriționale. Suplimentele recomandate.
15. Alimentatia in diferite boli.
  • Specificul alimentației în boli cardiovasculare.
  • Specificul alimentației în boli ale sistemului digestiv.
  • Alimentația în boli renale.
  • Alimentația în toxiinfecții alimentare.
16. Alimentatia sportivilor.
  • Principii de bază în alimentația sportivilor.
  • Alimentația în funcție de tipul de efort, fiziologie și metabolism energetic.
  • Alimentația sedentarului VS Alimentația sportivului.
  • Metode de calcul.
17. Anxietatea si depresia.
  • Depresia. Simptome și criterii de diagnostic
  • Anxietatea. Simptome și criterii de diagnostic
  • Foame fizică VS Foame biologică
18. Tulburarile de comportament alimentar.
  • Psihonutritia
  • Influența tulburărilor mintale asupra comportamentelor alimentare.
  • Anorexia, bulimia, binge eating, ortorexia, comportamente alimentare fără altă specificație. 
  • Abordarea multidisciplinară
19. Metode de gastrotehnie.
  • Etapele de preparare.
  • Regulile de păstrare a alimentelor.
  • Tehnici de preparare.
  • Tehnici de conservare.
  • Schimbările ce suferă alimentele și nutrienții în timpul preparării și conservării.
  • Aditivi alimentari.
  • Siguranța alimentelor.
20. Elaborarea proiectului  de examen.

Traineri

Anastasia Valac

Medic, Nutriționist

Elena Ozun

Nutriționist cu specializare în nutriția pre și postnatală. Specialist în nutriția avansată și dezvoltarea creierului la copii

Andrei Petrov

Medic sportiv;

Instructor personal;

Trainer Crossfit

Cezara Dilevschi 

Psihoterapeut

Pași de acțiune


Vii la sediul nostru pentru a întocmi contractul de formare profesională

Primești materialele didactice. Frecventezi sârguincios lecțiile

Pregătești proiectul de examen

Susții examenul intern în Chișinău

Pleci la București pentru susținerea examenului final

Primești certificatul internațional recunoscut în peste 200 de țări

Participi activ la întâlnirile gratuite ale comunității noastre pentru a primi următorii pași de acțiune

Curs TEHNICIAN- NUTRIȚIONIST

INCLUDE

Investiţia în cunoaştere aduce cea mai bună dobândă.

  • 80 ore practice in 5 luni
  • 20 module
  • Certificat internațional recunoscut în peste 200 de țări

549

Curs TEHNICIAN- NUTRIȚIONIST

  • Achitare în 5 rate
  • Cash sau transfer bancar
  • Certificat internațional 

Ce spun absolvenții noștri?

“Chiar daca esti medic sau ai tangență cu domeniul medicinii aici studiezi detalii la care nu ai fost focusat in timpul facultății. Este un curs pentru specialisti cu traineri profesionisti care te indragostesc de profesia de tehnician nutritionist! Cursul mi-a oferit posibilitatea sa muncesc, eu fiind medic și in același timp să studiez in weekend nutriție astfel implininidu-mi visul și completându-mi cunoștințele. “

Fondator Urban Energy Fitness

“Știam că împreună cu soțul nu aveam un regim alimentar sănătos absolut deloc, iar toate informațiile de pe internet mă derutau pentru că în fiecare sursă era totul diferit și credeam că nu o să reușesc să aflu adevărul despre “cum ar fi mai corect și mai sănătos să fie alimentat copilul meu”. Am mers la curs înainte ca copilul meu să înceapă autodiversificarea și a fost cea mai corectă decizie. Doar la curs am reușit să aflu ce/cum/de ce este mai sănătos, și să pot acum ușor filtra toate informațiile citite.”

Programator Web. Practician NLP.

“Mereu am optat pentru un mod sănătos de viață, mereu am vrut sa știu mai multe despre alimentația sanatoasă și echilibrată, așa am descoperit cursurile de nutriție de la ABC fitness school Moldova, cursuri care mi-au oferit oportunitatea de a afla o mulțime de lucruri noi despre care nici nu presupuneam că există și ca bonus, acum am și un venit suplimentar elaborând meniuri alimentare. “

Food blogger 

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

ÎNSCRIERILE SE FAC CU MINIMUM 10 ZILE ÎNAINTE DE DESCHIDEREA CURSULUI