Curs ONLINE TEHNICIAN - NUTRIȚIONIST

22 August 2020

Descoperă sănătatea prin nutriție



Detalii curs


Învață știința și cum să o aplici cu clienții pentru a deveni un profesionist

în nutriție încrezător și de succes.

22 August

2020

1 modul pe săptămână timp de 5 luni

20 module

8 luni de acces

Lecții video înregistrate

Certificat Internațional

Până la încheierea înscrierilor la curs au mai rămas:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second

Program Curs

01. Introducere în nutriție

  • Nutriția ca știință
  • Ramurile nutriției ca știință
  • Schimbările în nutriția populației în ultimii 100 de ani
  • Tipuri de specialiști din domeniu nutriției
  • Terapia nutrițională
  • Etapele terapiei medicale și nutriționale
  • Nutrigenetica și nutrigenomica, perspectivele dezvoltării nutriției
  • Unitățile de măsură din nutriție
  • Principiile de bază a alimentației sănătoase
  • Istoria nutriției
02. Bazele anatomiei și fiziologiei omului
  • Celula și structura ei
  • Compoziția chimică a celulei
  • Țesuturile și clasificarea lor
  • Structura țesuturilor 
  • Funcțiile țesuturilor
  • Poziția anatomică corectă 
  • Planurile și elemente de biomecanică
  • Regiunile corpului uman
  • Termenii pentru definirea poziției anatomice
  • Cavitățile corpului. Nivele de organizare a corpului uman
03. Sistemul digestiv
  • Structura sistemului digestiv
  • Componentele sistemului digestiv și glandele anexe
  • Bazele fiziologiei a sistemului digestiv
  • Funcțiile sistemului digestiv
  • Digestia ca și proces
  • Absorbția și excreția
  • Microbiota
04. Sistemul endocrin
  • Endocrinologia ca și știință
  • Glandele tradiționale
  • Hormonii și funcțiile lor
  • Reglarea umorală a organismului
  • Controlul endocrin al comportamentului alimentar
05. Macronutrienții. Proteinele
  • Macronutrienții și funcțiile lor
  • Ce sunt proteinele?
  • Structura și compoziția chimică a proteinelor
  • Clasificarea proteinelor
  • Compoziția chimică a proteinelor
  • Structura aminoacizilor și clasificarea lor
  • Rolul proteinelor
  • Normele consumului de proteine
  • Sursele animaliere și vegetale de proteină
  • Ce sunt fitonutrienții. Clasificarea și structura lor
  • Rolul L-carnitinei. Administrarea suplimentelor de L-carnitină


06. Lipidele și metabolizarea lor

  • Chimia lipidelor
  • Tipurile de lipide alimentare
  • Ce sunt trigliceridele?
  • Digestia și absorbția trigliceridelor
  • Metabolismul trigliceridelor
  • Grăsimile trans
  • Ce sunt fosfolipidele?
  • Ce sunt sterolii?
  • Aportul adecvat de lipide Omega 3 - funcții și beneficii
  • Surse alimentare de lipide
  • Grăsimea ca țesut

07. Glucidele și metabolizarea lor
  • Ce sunt glucidele (carbohidrații)?
  • Tipurile de glucide
  • Digestia și absorbția glucidelor
  • Metabolismul glucidelor.
  • Catabolismul și anabolismul.
  • Ce sunt fibrele?
  • Ce este indicele glicemic al alimentelor?
  • Clasificarea alimentelor în funcție de indicele glicemic
  • Diferite forme de zahăr și îndulcitori
  • Zahărul ascuns în alimentele din comerț


08. Micronutrienții. Vitaminele

  • Ce sunt micronutrienții?
  • Vitaminele și clasificarea lor
  • Importanța și funcțiile vitaminelor liposolubile
  • Importanța și funcțiile vitaminelor hidrosolubile
  • Sursele alimentare de vitamine liposolubile și hidrosolubile
  • Siptomele carențelor/ exceselor de vitamine
  • Aportul recomandat de vitamine conform FDA
  • Formele de vitamine
09. Mineralele. Apa 
  • Clasificarea mineralelor
  • Funcțiile fiecărui mineral
  • Sursele și normele consumului de minerale
  • Simptomatologia carențelor de minerale
  • Importanța apei
  • Semnele și urmările deshidratării
  • Normele consumului de apă

10. Metabolismul energetic al organismului 

  • Ce este consumul energetic al organismului
  • Metabolismul bazal
  • Factorii ce influențează metabolismul bazal
  • Ce este catabolismul și anabolismul
  • Formule de calcul al RMB
  • Calculul pentru greutatea ideală
  • Calcularea energiei provenite din alimente
  • Studii de caz


11. Diete speciale. Intoleranțe și alergii alimentare
  • Clasificarea dietelor.
  • Principiile de bază a diferitor diete.
  • Intoleranțe alimentare. Definiția, cauzele intoleranțelor. Intoleranța la lactoză, intoleranță la gluten, celiachie, alte tipuri de intoleranțe alimentare. Simptome. Diagnosticul.
  • Alergiile alimentare. Simptome. Principiile de diagnostic. Dieta în alergii alimentare.


12. Alimentația copiilor
  • Aprecierea statutului nutrițional al copiilor în diferite vârste.
  • Alimentația sugarului. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
  • Principiile diversificării alimentare.
  • Alimentația copilului. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
  • Alimentația copilului de vârstă școlară în perioada prepubertară. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
  • Alimentația adolescentului. Particularitățile de vârstă. Necesitățile nutriționale, normele aportului de macro și micronutrienți.
13. Alimentația în timpul sarcinii și alăptării
  • Aprecierea statutului nutrițional al gravidei. Normele creșterii în greutate.
  • Schimbările necesarului caloric în funcție de termenul sarcinii.
  • Necesarul de macro și micronutrienți. Suplimentele necesare.
  • Monitorizarea alimentației gravidei. Scăderea și creșterea ponderală în timpul sarcinii.
  • Specificul alimentației în perioada alăptării.
  • Necesitățile nutriționale în perioada alăptării. Suplimentele recomandate.
  • Restabilirea greutății normale după sarcină. Scăderea ponderală în perioada alăptării.
14. Alimentația adulților și vârstnicilor
  • Alimentația adultului și vârstnicilor.
  • Aprecierea statutului nutrițional a adultului.
  • Necesitățile nutriționale în funcție de modul de viață și nivelul activității fizice.
  • Principiile de construire a planului alimentar.
  • Ancheta nutrițională și agenda nutrițională.
  • Aprecierea statutului nutrițional a vârstnicului. Specificul alimentației persoanelor vârstnice.
  • Necesitățile nutriționale. Suplimentele recomandate.
15. Alimentatia in diferite boli.
  • Specificul alimentației în boli cardiovasculare.
  • Specificul alimentației în boli ale sistemului digestiv.
  • Alimentația în boli renale.
  • Alimentația în toxiinfecții alimentare.
16. Alimentația sportivilor
  • Principii de bază în alimentația sportivilor.
  • Alimentația în funcție de tipul de efort, fiziologie și metabolism energetic.
  • Alimentația sedentarului VS Alimentația sportivului.
  • Metode de calcul.
17. Influența anxietății și depresiei asupra comportamentului alimentar
  • Depresia. Simptome și criterii de diagnostic
  • Anxietatea. Simptome și criterii de diagnostic
  • Foame fizică VS Foame biologică
18. Tulburările de comportament alimentar
  • Psihonutritia
  • Influența tulburărilor mintale asupra comportamentelor alimentare.
  • Anorexia, bulimia, binge eating, ortorexia, comportamente alimentare fără altă specificație. 
  • Abordarea multidisciplinară
19. Metode de gastrotehnie
  • Etapele de preparare.
  • Regulile de păstrare a alimentelor.
  • Tehnici de preparare.
  • Tehnici de conservare.
  • Schimbările ce suferă alimentele și nutrienții în timpul preparării și conservării.
  • Aditivi alimentari.
  • Siguranța alimentelor.
20. Elaborarea proiectului  de examen

Traineri

Anastasia Valac

Medic;

Nutriționist

Elena Ozun

Nutriționist cu specializare în nutriția pre și postnatală. Specialist în nutriția avansată și dezvoltarea creierului la copii

Andrei Petrov

Medic sportiv;

Instructor personal;

Trainer Crossfit

Cezara Dilevschi 

Psiholog;

Psihoterapeut

Cum se desfășoară cursul:


În fiecare zi de sâmbătă, de la 7:00 dimineața se va activa un modul din curs pe care îl veți putea studia în orice zi și la orice oră convenabilă timp de o săptămână.

Fiecare modul va fi urmat de o testare unde va trebui să acumulați minim 70 de puncte pentru a trece la următorul modul.

În cazul în care nu ați susținut testarea din prima, ea va putea fi repetată ori de câte ori e necesar.

Deasemenea, pe platformă veți putea scrie întrebările voastre în comentariu și veți primi răspuns de la trainerul modulului.

Pentru o comunicare mai eficientă vom crea un grup pe messenger unde veți putea discuta cu colegii și cu trainerii cursului.

Veți avea acces la lecții timp de 8 luni de zile, destul de mult timp pentru a deveni specialiști foarte buni, nu-i așa?

Curs ONLINE TEHNICIAN- NUTRIȚIONIST

INCLUDE

Investiţia în cunoaştere aduce cea mai bună dobândă

  • Materiale didactice
  • Acces la 20 de module de curs
  • Certificat internațional recunoscut în peste 200 de țări

11000 MDL

Curs TEHNICIAN- NUTRIȚIONIST

  • Achitare în 5 rate
  • Transfer bancar

Ce spun absolvenții noștri?

"Chiar dacă ești medic sau ai tangență cu domeniul medicinii, aici studiezi detalii la care nu ai fost focusat în timpul facultății. Este un curs pentru specialiști cu traineri profesioniști care te îndrăgostesc de profesia de tehnician nutriționist! Cursul mi-a oferit posibilitatea să muncesc, eu fiind medic și în același timp să studiez în weekend nutriție astfel împlinindu-mi visul și completându-mi cunoștințele. "

Fondator Urban Energy Fitness

"Știam că împreună cu soțul nu aveam un regim alimentar sănătos absolut deloc, iar toate informațiile de pe internet mă derutau pentru că în fiecare sursă era totul diferit și credeam că nu o să reușesc să aflu adevărul despre "cum ar fi mai corect și mai sănătos să fie alimentat copilul meu". Am mers la curs înainte ca copilul meu să înceapă autodiversificarea și a fost cea mai corectă decizie. Doar la curs am reușit să aflu ce/cum/de ce este mai sănătos, și să pot acum ușor filtra toate informațiile citite."

Programator Web. Practician NLP.

"Mereu am optat pentru un mod sănătos de viață, mereu am vrut sa știu mai multe despre alimentația sanatoasă și echilibrată, așa am descoperit cursurile de nutriție de la ABC fitness school Moldova, cursuri care mi-au oferit oportunitatea de a afla o mulțime de lucruri noi despre care nici nu presupuneam că există și ca bonus, acum am și un venit suplimentar elaborând meniuri alimentare. "

Food blogger 

Certificările de la ABC FITNESS

Diplomele obţinute de către cursanţi (după finalizarea programului de formare şi absolvirea celor 2 examene – teoretic şi practic) sunt acreditate şi recunoscute de MECTS – Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi MMFPS – Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Diplomele sunt recunoscute în Uniunea Europeană şi în zeci de state care au semnat Convenţia de la Haga. Recunoașterea certificărilor ABC fitness se extind departe și din punct de vedere educațional și financiar. După finalizare, potențialul DVS de câștig devine nesfârșit, oferindu-vă posibilitatea de a vă controla veniturile și de a obține un profit care reflectă direct munca grea!

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE