Curs ONLINE TEHNICIAN - NUTRIȚIONIST

24 octombrie 2020

Descoperă sănătatea prin nutriție



Detalii curs


Învață știința și cum să o aplici cu clienții pentru a deveni un profesionist

în nutriție încrezător și de succes.

24 octombrie

2020

20 module

4 webinare LIVE

6 luni de curs

8 luni de acces

Lecții video

Manual

Materiale PDF

Temă pentru acasă

Certificare Internațională

Până la încheierea înscrierilor la curs au mai rămas:

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second

Program Curs

01. Introducere în nutriție

  • Nutriția ca știință
  • Ramurile nutriției ca știință
  • Schimbările în nutriția populației în ultimii 100 de ani
  • Tipuri de specialiști din domeniu nutriției
  • Terapia nutrițională
  • Etapele terapiei medicale și nutriționale
  • Nutrigenetica și nutrigenomica, perspectivele dezvoltării nutriției
  • Unitățile de măsură din nutriție
  • Principiile de bază a alimentației sănătoase
  • Istoria nutriției
02. Bazele anatomiei și fiziologiei omului
  • Celula și structura ei
  • Compoziția chimică a celulei
  • Țesuturile și clasificarea lor
  • Structura țesuturilor 
  • Funcțiile țesuturilor
  • Poziția anatomică corectă 
  • Planurile și elemente de biomecanică
  • Regiunile corpului uman
  • Termenii pentru definirea poziției anatomice
  • Cavitățile corpului. Nivele de organizare a corpului uman
03. Sistemul digestiv
  • Structura sistemului digestiv
  • Componentele sistemului digestiv și glandele anexe
  • Bazele fiziologiei a sistemului digestiv
  • Funcțiile sistemului digestiv
  • Digestia ca și proces
  • Absorbția și excreția
  • Microbiota
04. Sistemul endocrin
  • Endocrinologia ca și știință
  • Glandele tradiționale
  • Hormonii și funcțiile lor
  • Reglarea umorală a organismului
  • Controlul endocrin al comportamentului alimentar
05. Macronutrienții. Proteinele
  • Macronutrienții și funcțiile lor
  • Ce sunt proteinele?
  • Structura și compoziția chimică a proteinelor
  • Clasificarea proteinelor
  • Compoziția chimică a proteinelor
  • Structura aminoacizilor și clasificarea lor
  • Rolul proteinelor
  • Normele consumului de proteine
  • Sursele animaliere și vegetale de proteină
  • Ce sunt fitonutrienții. Clasificarea și structura lor
  • Rolul L-carnitinei. Administrarea suplimentelor de L-carnitină


06. Lipidele și metabolizarea lor

  • Chimia lipidelor
  • Tipurile de lipide alimentare
  • Ce sunt trigliceridele?
  • Digestia și absorbția trigliceridelor
  • Metabolismul trigliceridelor
  • Grăsimile trans
  • Ce sunt fosfolipidele?
  • Ce sunt sterolii?
  • Aportul adecvat de lipide Omega 3 - funcții și beneficii
  • Surse alimentare de lipide
  • Grăsimea ca țesut

07. Glucidele și metabolizarea lor
  • Ce sunt glucidele (carbohidrații)?
  • Tipurile de glucide
  • Digestia și absorbția glucidelor
  • Metabolismul glucidelor.
  • Catabolismul și anabolismul.
  • Ce sunt fibrele?
  • Ce este indicele glicemic al alimentelor?
  • Clasificarea alimentelor în funcție de indicele glicemic
  • Diferite forme de zahăr și îndulcitori
  • Zahărul ascuns în alimentele din comerț


08. Micronutrienții. Vitaminele

  • Ce sunt micronutrienții?
  • Vitaminele și clasificarea lor
  • Importanța și funcțiile vitaminelor liposolubile
  • Importanța și funcțiile vitaminelor hidrosolubile
  • Sursele alimentare de vitamine liposolubile și hidrosolubile
  • Siptomele carențelor/ exceselor de vitamine
  • Aportul recomandat de vitamine conform FDA
  • Formele de vitamine
09. Mineralele. Apa 
  • Clasificarea mineralelor
  • Funcțiile fiecărui mineral
  • Sursele și normele consumului de minerale
  • Simptomatologia carențelor de minerale
  • Importanța apei
  • Semnele și urmările deshidratării
  • Normele consumului de apă

10. Metabolismul energetic al organismului 

  • Ce este consumul energetic al organismului
  • Metabolismul bazal
  • Factorii ce influențează metabolismul bazal
  • Ce este catabolismul și anabolismul
  • Formule de calcul al RMB
  • Calculul pentru greutatea ideală
  • Calcularea energiei provenite din alimente
  • Studii de caz


11. Diete speciale. Intoleranțe și alergii alimentare
  • Dieta obișnuită și dieta terapeutică
  • Dietele populare vs dieta personalizată
  • Tipurile de diete speciale și descrierea lor
  • Protocoale de alimentație în diverse patologii și complicații
  • Limitele consumului de pește
  • Alergiile și intoleranțele alimentare


12. Alimentația copiilor
  • Obiectivele specialistului în nutriție în lucrul cu copilul
  • Aprecierea statutului nutrițional
  • Anamneza, jurnalul alimentar și măsurile antropometrice
  • Calcularea indicelui de masă corporală
  • Interpretarea rezultatelor pe graficele de creștere
  • Calcularea necesarului zilnic de calorii la copii
  • Macronutrienții și micronutrienții specifici pentru copii
  • Calcularea necesarului de macronutrienți la copii
  • Diversificarea
13. Alimentația în timpul sarcinii și alăptării
  • Alimentația preconcepțională
  • Anamneza nutrițională și jurnalul alimentar al gravidei și în alăptare
  • Calcularea IMC-ului și creșterea corectă în greutate în funcție de IMC
  • Repartizarea kg-lor
  • Calcularea metabolismului bazal și ajustarea calorajul zilnic necesar
  • Bazele alimentației corecte a gravidei
  • Macronutrienții în sarcină și alăptare
  • Micronutrienții specifici în sarcină
  • Elaborarea planului de alimentație al gravidei și a mamei care alăptează
  • Activitatea fizică a gravidei în funcție de trimestru și ajustările nutriționale
  • Activitatea fizică și slăbirea în alăptare
  • Probleme comune în sarcină și alăptare
  • Alimentația în alăptare
  • Micronutrienții specifici în alăptare
  • Schimbările metabolice în sarcină
  • Beneficiile exercițiilor fizice în sarcină
14. Alimentația adulților și vârstnicilor. Remodelarea corporală
  • Alimentația adultului și vârstnicilor.
  • Aprecierea statutului nutrițional a adultului.
  • Necesitățile nutriționale în funcție de modul de viață și nivelul activității fizice.
  • Principiile de construire a planului alimentar.
  • Ancheta nutrițională și agenda nutrițională.
  • Aprecierea statutului nutrițional a vârstnicului. Specificul alimentației persoanelor vârstnice.
  • Necesitățile nutriționale. Suplimentele recomandate.
15. Alimentația sportivilor
  • Principii de bază în alimentația sportivilor.
  • Alimentația în funcție de tipul de efort, fiziologie și metabolism energetic.
  • Alimentația sedentarului VS Alimentația sportivului.
  • Metode de calcul.
16. Influența anxietății și depresiei asupra comportamentului alimentar
  • Depresia. Simptome și criterii de diagnostic
  • Anxietatea. Simptome și criterii de diagnostic
  • Foame fizică VS Foame biologică
17. Tulburările de comportament alimentar
  • Psihonutritia
  • Influența tulburărilor mintale asupra comportamentelor alimentare.
  • Anorexia, bulimia, binge eating, ortorexia, comportamente alimentare fără altă specificație. 
  • Abordarea multidisciplinară
18. Metode de gastrotehnie
  • Etapele de preparare.
  • Regulile de păstrare a alimentelor.
  • Tehnici de preparare.
  • Tehnici de conservare.
  • Schimbările ce suferă alimentele și nutrienții în timpul preparării și conservării.
  • Aditivi alimentari.
  • Siguranța alimentelor.
19. Elaborarea proiectului  de examen

20. Modul BONUS

Traineri

Anastasia Valac

Medic;

Nutriționist

Elena Ozun

Nutriționist cu specializare în nutriția pre și postnatală. Specialist în nutriția avansată și dezvoltarea creierului la copii

Andrei Petrov

Medic sportiv;

Instructor personal;

Trainer Crossfit

Cezara Dilevschi 

Psiholog;

Psihoterapeut

Cum se desfășoară cursul:


În fiecare zi de sâmbătă, de la 7:00 dimineața se va activa un modul din curs pe care îl veți putea studia în orice zi și la orice oră convenabilă timp de o săptămână.

Fiecare modul va fi urmat de o testare unde va trebui să acumulați minim 70 de puncte pentru a trece la următorul modul sau o temă pentru acasă.

În cazul în care nu ați susținut testarea din prima, ea va putea fi repetată ori de câte ori e necesar.

Tema pentru acasă e verificată de trainerul modulului și veți primi feedback de fiecare dată.

Deasemenea, pe platformă veți putea scrie întrebările voastre în comentariu și veți primi răspuns de la trainerul modulului.

Pentru o comunicare mai eficientă vom crea un grup pe messenger unde veți putea discuta cu colegii și cu trainerii cursului.

În timpul cursului vor fi organizate 4 Webinarii LIVE cu trainerii cursului pentru întrebări- răspunsuri

Curs ONLINE TEHNICIAN- NUTRIȚIONIST

15 000 MDL

I rată - 8000 MDL

II rată- 7000 MDL

  • Achitare în 2 sau 5 rate
  • Transfer bancar/ Cash

Modalități de achitare

ACHITARE ÎN 2 RATE:

  • I rată- 8000 MDL
  • II rată - 7000 MDL

ACHITARE ÎN 5 RATE:

  • I rată - 4000 MDL
  • II rată - 3250 MDL
  • III rată - 3250 MDL
  • IV rată - 3250 MDL
  • V rată - 3250 MDL

Transfer bancar/ Cash

Ce spun absolvenții noștri?

"Chiar dacă ești medic sau ai tangență cu domeniul medicinii, aici studiezi detalii la care nu ai fost focusat în timpul facultății. Este un curs pentru specialiști cu traineri profesioniști care te îndrăgostesc de profesia de tehnician nutriționist! Cursul mi-a oferit posibilitatea să muncesc, eu fiind medic și în același timp să studiez în weekend nutriție astfel împlinindu-mi visul și completându-mi cunoștințele. "

Fondator Urban Energy Fitness

"Știam că împreună cu soțul nu aveam un regim alimentar sănătos absolut deloc, iar toate informațiile de pe internet mă derutau pentru că în fiecare sursă era totul diferit și credeam că nu o să reușesc să aflu adevărul despre "cum ar fi mai corect și mai sănătos să fie alimentat copilul meu". Am mers la curs înainte ca copilul meu să înceapă autodiversificarea și a fost cea mai corectă decizie. Doar la curs am reușit să aflu ce/cum/de ce este mai sănătos, și să pot acum ușor filtra toate informațiile citite."

Programator Web. Practician NLP.

"Mereu am optat pentru un mod sănătos de viață, mereu am vrut sa știu mai multe despre alimentația sanatoasă și echilibrată, așa am descoperit cursurile de nutriție de la ABC fitness school Moldova, cursuri care mi-au oferit oportunitatea de a afla o mulțime de lucruri noi despre care nici nu presupuneam că există și ca bonus, acum am și un venit suplimentar elaborând meniuri alimentare. "

Food blogger 

Certificările de la ABC FITNESS

Diplomele obţinute de către cursanţi (după finalizarea programului de formare şi absolvirea celor 2 examene – teoretic şi practic) sunt acreditate şi recunoscute de MECTS – Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi MMFPS – Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Diplomele sunt recunoscute în Uniunea Europeană şi în zeci de state care au semnat Convenţia de la Haga. Recunoașterea certificărilor ABC fitness se extind departe și din punct de vedere educațional și financiar. După finalizare, potențialul DVS de câștig devine nesfârșit, oferindu-vă posibilitatea de a vă controla veniturile și de a obține un profit care reflectă direct munca grea!

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE