str. Dacia 49/14, Chisinau    / +373 60 921 321 / 060111886    / 10:00 - 20:00
valac_anastasia

Curs Formator

30 mai 2019

Formatorul (cod COR 242401)este specialistul în formare care proiectează, derulează, evaluează şi revizuieşte activităţi teoretice / practice şi / sau programe de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale, derulate în instituţii specializate sau la locul de muncă.

Această definiţie extinsă este compatibilă cu definiţiile date formatorului la nivel european.

Ca urmare, formatorul descris prin acest standard ocupaţional este:

 1. Conceptor al programelor de formare, pe baza documentelor normative în vigoare, a standardelor ocupaţionale / de pregătire profesională şi a nevoilor unui anumit sector sau domeniu de activitate – inclusiv al celui de formare a formatorilor.
 2. Proiectant al programelor şi al activităţilor de formare, pe baza identificării nevoii şi cererii de formare dintr-un anumit sector sau domeniu de activitate.
 3. Organizator al programelor de formare, asigurând toate condiţiile necesare desfăşurării optime a programului de formare.
 4. Facilitator al procesului de învăţare şi de dezvoltare prin crearea unor situaţii de învăţare adecvate dezvoltării competenţelor profesionale care se constituie în ţinte ale formării.
 5. Evaluator al competenţelor efectiv formate sau dezvoltate la participanţii la formare, precum şi al propriei prestaţii ca formator.

Evaluator al programelor de formare – atât al celor proprii, cât şi al programelor de formare propuse spre evaluare în vederea autorizării.

Persoană care învaţă pe tot parcursul carierei profesionale, dezvoltându-şi permanent propriile competenţe de formator.

Trainer Curs: Georgiana Vasile (Romania)

Lectiile se vor desfasura pe parcursul a patru zile consecutiv cuprinzand 16 ore practice.

In cadrul acestui curs se vor studia urmatoarele:

 

 • Educatia adultului
 • Identificarea nevoilor de formare
 • Factori psihologici in procesul de formare
 • Aspecte psihologice ale formarii
 • Fixarea obiectivelor formarii

Dobandirea cunostintelor in urmatoarele unitati de competenta:

 • Pregatirea formarii
 • Realizarea activitatilor de formare
 • Evaluarea participantilor la formare
 • Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare
 • Marketing-ul formarii
 • Proiectarea programelor de formare
 • Organizarea programelor si a stagiilor de formare
 • Evaluate, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare

Inscrierile la curs se incheie cu 14 zile inainte de deschidere.

Pentru a va rezerva un loc la curs, trebuie să veniți la sediul nostru cu pachetul de acte și prima rata de plata pentru a semna contractul de formare profesionala. Actele vor fi prezentate in cate 2 copii fiecare, si anume:

 • Copie simpla BI/CI
 • Copie simpla certificat de nastere
 • Copie simpla certificat de casatorie – daca este cazul
 • Copie diploma studii superioare
 • Adeverinta medicala – clinic sanatos 

Taxa de participare nu este returnabila, exceptie facand cazurile de boala. In aceste cazuri solicitam un certificat medical eliberat de un medic competent. Ultima zi in care participarea poate fi anulata in caz de boala este cu 14 zile inainte de inceperea cursului. Dupa acest termen, taxa de participare este nereturnabila.

In cazul aparitiei unei boli sau afectiuni pe parcursul cursului sau pana la inceperea cursului, taxa nu va va fi returnata dar vi se va oferi posibilitatea de a participa la un alt curs dupa cum urmeaza: in cazul unei afectiuni va vom putea reprograma la un alt curs/ eveniment intr-o perioada de maxim 6 luni; in cazul sarcinii va vom putea reprograma la un alt curs/ eveniment intr-o perioada de maximum un an si jumatate. In acest caz solicitam un certificat medical eliberat de un medic competent care sa ateste situatia medicala.

Ne rezervam dreptul de a schimba continutul, orele, datele, locatia si profesorii acestui curs.

Va rugam sa respectati regulile si regulamentul pe parcursul intregii durate a cursului.

Examenul final se va sustine la Bucuresti.

La examenul final vor lua parte doar cursantii care au respectat termenii contractului de formare profesionala, examen ce se va sustine in prezenta comisiei de evaluare din partea ANC (Autoritatea Natională pentru Calificari) – fost CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor).

Atat examenul teoretic, cat si cel practic se va sustine in aceeasi zi. Data examenului va fi adusa la cunostinta cursantilor cu minim 2 saptamani inainte.

Diploma acreditata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului.
Diploma recunoscuta atat pe plan national cat si in statele membre ale U.E (si in alte state care au semnat Conventia de la Haga).

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani, incepand cu data de 16 martie 2001, Romania a aderat la Conventia de la Haga cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga, la 05 octombrie 1961.

 

TARILE ÎN CARE ESTE RECUNOSCUTA CERTIFICAREA NOASTRA

 

Prin prisma afilierii Scolii ABC fitness School Moldova la cea mai mare asociatie de fitness din Europa, Europe Active, cu sediul la Bruxelles (http://www.europeactive.eu) de care apartine sistemul de standard bine cunoscut la nivel European, EREPS si REPS ( in UK) http://www.ereps.eu.com , veti beneficia de prezenta pe site-ul EREPS a profilului dvs, contra unei taxe modice de 30 EUR, taxa la jumatate de pret fata de taxa pe care o platesc toti instructorii pe acest site in mod general. Aceasta taxa este obligatorie si trebuie achitata doar la examenul cu Comisia de la Minister.

Pretul cursului: 149 EUR

Metode de plata acceptate:
Cash, direct la sediu
Transfer bancar

 

Taxa apostila: 25 EUR – Se achita la examenul final

Taxă de evaluare/reevaluare: 50 EUR (se va achita cu minim 10 zile inainte de examen de catre cursantii care nu au luat examenul sau care dau examenul cu alta grupa decat cea cu care s-au inscris)

Deschidere 18-19 mai 2019 – Examen final 08 iunie 2019

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr